Daniëlle Kalshoven van Stichting Zalikas Opvanghonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Daniëlle Kalshoven van Stichting Zalikas Opvanghonden. © theo kock persfotografie

Bom onder verhuizing hondenopvang Zalikas: gemeente legt parkeerverbod én dwangsommen op

LOERBEEK - Hondenopvang Zalikas uit Loerbeek wil verhuizen en de gemeente Montferland is de hondenopvang liever kwijt dan rijk. Een gemeenschappelijk doel, maar daar houden de wederzijdse belangen ook op. Zeker nu de gemeente twee dwangsommen van 100.000 euro in het verschiet stelt.

4 reacties

 • Onno Wagemans

  2 jaar geleden
  Jammer dat er geen verdere stappen worden ondernomen om dit dierenleed tegen te gaan. Als je weet dat je 15 honden mag hebben en je hebt er 38 en meer, dan ben je gewoon de boel aan het oplichten. Deze beestenmafia praktijken moeten gewoon in zijn totaliteit gestopt worden. Het heeft niks meer met adoptie te maken. Zoals vermeld het is bedrijfsmatig handelen en dan zie ik het niet meer als liefdadigheid. Zodra we niks meer naar Nederland binnenhalen zal er in ieder geval niet meer voor Nederland
 • Frank Wissink

  2 jaar geleden
  Dat ze maximaal 15 honden mag houden is haar al jaren bekend. Ze moet niet doen alsof haar neus bloedt. Honden importeren en voor goed geld wegzetten bij adoptie adressen, geen enkele buurt of gemeente zit hier op te wachten.
 • Katie Willems

  2 jaar geleden
  Geld verdienen over de rug van honden. Ze houden een fout foksysteem in stand puur om er geld mee te verdienen. In Oost-Europa worden honden onder erbarmelijke omstandigheden gefokt, maar ook hier. Er zitten al te veel honden in het asiel, dus er moet een fokverbod komen voor deze mensen of in elk geval een flinke fokvermindering.
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Ik had begrepen dat deze zwerfhonden veelal uit Bulgarije komen?! Daar zitten andere gemeenten natuurlijk ook echt op te wachten.