Volledig scherm
PREMIUM
Wandelen in de bossen bij ’t Peeske bij Beek. © Jan Ruland van den Brink

Bosrijk Montferland wil er nóg eens duizenden bomen bij

DIDAM/ BEEK - Tussen de 20.000 tot 50.000 bomen moeten de komende jaren extra geplant worden in Montferland. De bosrijke grensgemeente wil het groene imago versterken en het bomen- en struikenbestand drastisch uitbreiden. Een herdenkingsbos, met bomen die geboorte of overlijden herdenken, is een van de opties.

Het nieuwe bomenbeleidsplan van Montferland voorziet al in extra aanplant en onderhoud van bomen van de gemeente. Ook voor het beheer, onderhoud en planten van bomen in particulier bezit zijn tal van afspraken gemaakt.

De gemeenteraad heeft daar nog een schepje bovenop gedaan. Het college moet namelijk een overzicht maken waar extra bomen kunnen worden geplant. Daarvoor zou zo’n 30 tot 40 hectare nodig zijn. Ook moet worden onderzocht waar extra geld te halen is om deze groene ambitie te kunnen betalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’
    PREMIUM

    Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’

    EMMERIK/ ’S-HEERENBERG - Een plan om met militaire voertuigen vanuit ’s-Heerenberg de Rijnpromenade van de Duitse grensplaats Emmerik te bezoeken en zo 75 jaar vrijheid te vieren, valt niet bij al onze oosterburen in goede aarde. ,,Ik kom ook niet op het idee om met oude Duitse voertuigen naar Nederland te rijden’’, zegt Herbert Kleipaß van de Emmericher Geschichtsverein, de lokale historische vereniging.

Liemers