Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het toekomstige dorpshuis in Braamt. © Werkgroep Braamt

Braamt gaat vol voor ambitieus dorpsplan van 1,75 miljoen euro

BRAAMT - De kerk wordt een klein appartementencomplex, er komt een nieuw dorpsplein met een sportveldje voor kinderen, het voetvoetbalterrein Sint Joris wordt een zonnepark en het dorpshuis wordt vernieuwd en uitgebreid. Kosten: 1,75 miljoen euro. Braamt gaat ervoor.

De ingrijpende verbouwing van het dorpshuis is de kern van het plan van de Braamtse gemeenschap om het dorp leefbaar te houden. De inwoners hebben de laatste jaren diverse voorzieningen en activiteiten in rap tempo zien verdwijnen. De winkels zijn al lang weg, op het mini-supermarktje in het dorpshuis na. De feestzaal (zaal Peters) is gesloten en de kerk gaat dicht. Op het sportpark van Sint Joris wordt voor het eerst sinds mensenheugenis niet meer gevoetbald: alle activiteiten zijn naar Zeddam naar de nieuwe fusieclub FC Montferland verplaatst. Wat er overblijft? Het dorpshuis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers