Bij de brand werd zalencentrum Lara zo goed als verwoest.
Volledig scherm
Bij de brand werd zalencentrum Lara zo goed als verwoest. © theo kock persfotografie

Burgemeester De Baat leeft na brand mee met inwoners Loil: ‘Was belangrijke plek’

LOIL - De brand die in de nacht van zaterdag op zondag woedde in een zalencentrum in Loil, laat Montferland-burgemeester Peter de Baat niet onberoerd. Hij spreekt van ‘een klap voor het dorp’. De Baat was zowel ’s nachts als zondagochtend in Loil aanwezig om te kijken of de veiligheid in het geding was en om de betrokkenen een hart onder de riem te steken. 

Burgemeester Peter de Baat.
Volledig scherm
Burgemeester Peter de Baat. © Gemeente Montferland

,,Ik leef heel erg mee met de mensen die hierdoor zijn getroffen. Voor Loil was dit een heel belangrijke plek. Iedereen heeft er herinneringen aan.”

De burgemeester is trots op de hulpdiensten en de inwoners. ,,De brandweerlieden hebben hier heel wat uren in moeten steken. Dat de omwonenden goed opgevangen worden, hoort denk ik bij het naoberschap dat we hier koesteren.”

Quote

Dat de omwonenden goed opgevangen worden, hoort denk ik bij het naober­schap dat we hier koesteren

Peter de Baat, Burgemeester Montferland

Pronkzitting

Carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers moet net als veel andere inwoners van Loil even schakelen. De pronkzitting in het tweede weekend van januari zou zoals ieder jaar bij Lara zijn. ,,Wij bestaan 35 jaar en hebben op deze plek veel georganiseerd”, vertelt secretaris Frank Gies. ,,Maandag komen wij als bestuur bij elkaar, want we zullen moeten gaan puzzelen. Het gemeenschapsgebouw hier in Loil is te klein voor het carnaval.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers