Een ICE-trein passeert het station in Emmerik. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ICE-trein passeert het station in Emmerik. Foto ter illustratie. © THEO KOCK

Burgemeester Emmerik maakt zich sterk voor Nederlandse OV-chip reizigers

EMMERIK - Burgemeester Peter Hinze van Emmerik maakt zich sterk voor onbelemmerd grensoverschrijdend treinverkeer voor Nederlandse passagiers die in Emmerik en Elten in de Abellio-trein Rijn IJsselexpress stappen. Hij heeft daarvoor overleg gehad met Commissaris van de Koning John Berends  van Gelderland en met het verkeersverbond Rhein-Ruhr (VRR).

25 reacties

 • E.W. Megens

  2 jaar geleden
  Dus is het in vervolg ook weer Babberik in plaats van Babberich
 • E.W. Megens

  2 jaar geleden
  Als NS dochter Abellio Duitsland een beetje creatief zijn, even bij mamma over de grens kijken en daar bijvoorbeeld een keertje in de bus of tram stappen... wat zou hun daar dan opvallen? Misschien die OV chip apparaten waarmee je in bus en tram kan in en uit checken. Ik zou niet weten waarom dat niet zou kunnen in een trein. Gewoon in en uitchecken met je OV chip in de Abellio trein voor ritjes tussen Arnhem en Emmerich, en de Abellio holding maatschappij in Utrecht ontvangt het geld en sluist het door naar haar Duitse afdeling, probleem opgelost.. hoe simpel kan het zijn?
 • Harry

  2 jaar geleden
  Of je moet je moet het in-/uitchecken wat slimmer maken. Als er in Emmerich is in- of uitgecheckt kan je ook wel bedenken dat de rit met Abellio is gemaakt.
 • Harry

  2 jaar geleden
  Een straat die niets met de naburige grensplaats heeft te maken maar  vernoemd is naar Havezate Emmerik of Emmerick die lag op de plek waar nu de boerderij aan de Klapstraat 130 is gesitueerd. 
 • Paul Lamote

  2 jaar geleden
  Iets met inkomstenderving.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  3

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Liemers