Volledig scherm
Erectie pillen © Thinkstock

Burgemeester sluit weer woning in 's-Heerenberg na drugsvondst: bewoner (31) zit vast

’S-HEERENBERG - Burgemeester Peter de Baat van Montferland heeft een woning in een flat op het Bergherveld in 's-Heerenberg waarin drugs werden gedeald, voor drie maanden gesloten. De politie heeft de 31-jarige bewoner deze week gearresteerd. In de woning werd naast een grote hoeveelheid amfetamine-pillen ook een vuurwapen gevonden.

Het is de tweede keer in korte tijd dat De Baat een drugspand sluit. Eind augustus werd een woning aan de Ganzepeppel voor drie maanden gesloten. Vanuit de woning werd op grote schaal harddrugs gedeald. 

Door de woning te sluiten wil de burgemeester de loop van drugsgebruikers naar de woning stoppen. De maatregel heeft op de Ganzepeppel gewerkt. De sluiting op basis van de opiumwet past in het zero-tolerance beleid dat de gemeente Montferland hanteert op het gebied van drugshandel. 

Andere drugspanden

Ook elders in de regio Achterhoek en Liemers wordt er op die manier streng opgetreden. Vorige week sloot burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre een woning aan de Irenestraat in Groenlo na de vondst van een hennepkwekerij. In juli sloot burgemeester Rik de Lange van Duiven een woning aan het Eltingerhof omdat de politie er grote hoeveelheden drugs aantrof. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers