Het busstation in 's-Heerenberg  bij het monument van de Goede Herder
Volledig scherm
Het busstation in 's-Heerenberg bij het monument van de Goede Herder © Google Streetview

Busstation 's-Heerenberg waarschijnlijk naar andere plek

Het busstation aan de rand van het centrum in 's-Heerenberg wordt waarschijnlijk verplaatst naar een plek aan de Drieheuvelenweg tegenover het Shell-tankstation. De verkeerssituatie in en rond de stad gaat de komende jaren ingrijpend veranderen en steekvervoerder Arriva wil op de situatie kunnen inspelen.

De aanleg van de Ontbrekende Schakel, het deel van de rondweg om Zeddam tot aan het industrieterrein in 's-Heerenberg, begint deze maand. Het is de bedoeling dat al het doorgaande verkeer tussen Doetinchem en de Duitse grens van deze nieuwe weg gebruik gaat maken.

Zo gauw de weg open is (zomer 2020) wordt de huidige doorgaande route tussen Zeddam en 's-Heerenberg, de Drieheuvelenweg, grotendeels een 60 kilometerweg en in de bebouwde kom een 30-kilometerweg. De weg wordt bij de rotonde het Tolhuis in Zeddam afgesloten voor vrachtwagens. Vrachtverkeer vanuit 's-Heerenberg kan wel van de weg gebruik blijven maken.

Langere reistijden door snelheidslimieten

Door de aanpassing van de diverse toegangswegen rond 's-Heerenberg en de nieuwe snelheidslimieten ziet Arriva de rijtijden toenemen. Om de aansluiting met de bussen en treinen op het station in Doetinchem te kunnen garanderen, moet de de route worden gewijzigd en de dienstregeling aangepast. Dat betekent dat de haltes aan de Oude Doetinchemseweg en het busstation bij het monument van De Goede herder aan de rand van het centrum zouden komen te vervallen.

Een nieuw busstation (met informatie, fietsstalling, wachtruimte, parkeerruimte, oplaadpunt e-bike) tegenover het tankstation aan de Drieheuvelenweg moet volgen Arriva de inwoners van 's-Heerenberg soelaas bieden.

Snel- en stopbussen

In een veel later stadium wil Arriva gaan rijden met een snel- en stopbussysteem. De stopbus wordt een snelbus die via de Lengelseweg, de nieuwe Ontbrekende Schakel en de rondweg Zeddam terug naar Doetinchem rijdt. De snelbus vanuit Doetinchem wordt vanaf 's-Heerenberg weer een stopbus en rijdt via de Oude Doetinchemseweg naar Zeddam en weer terug naar Doetinchem.

Liemers