Buurt over staleigenaren Didam: 'Vreselijk, het zijn echte dierenliefhebbers'

videoDIDAM - 'Vreselijk. Je wil die mensen hulp bieden en je steun betuigen'. Alleen het zwartgeblakerde geraamte van de uitgebrande varkensschuur is nog over, aan de Tatelaarweg in Didam. Dinsdag kwamen daar 2500 varkens om.

De familie van het varkensbedrijf wil zelf niet reageren, laat de dierenarts van de familie voor de deur van het woonhuis weten. Een buurman die direct naast de stal woont, maar zijn naam niet wil geven, wil er wel iets over kwijt: ,,Het is een ramp voor die mensen. Ze hebben dit jaren opgebouwd. Onze buren zijn totaal niet kwaadwillend. Het zijn echte dierenliefhebbers. In tegenstelling tot wat veel mensen roepen.’’

Ook andere buurtbewoners komen een kijkje nemen, maar niet iedereen heeft sympathie. Volgens Didammer Willem Masselink moeten de stallen worden gemaakt van brandbestendige materialen: ,,Deze stallen zijn modern, maar fikken gewoon weg.’’ Ook Henk Hermsen uit Zevenaar is kritisch. ,,De stal wordt zo gebouwd, maar de dieren hebben geen kans. Dat is toch raar?’’

Volledig scherm
De stal in Didam die dinsdag afbrandde, vanuit de lucht gezien. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een mooi plekje voor het drumstel van Herman met één been: Yee-hah!
    video

    Een mooi plekje voor het drumstel van Herman met één been: Yee-hah!

    BEEK - Herman had één been. Maar hij drumde en had een markante gulle lach. De schoenmaker uit Beek speelde voor een fles jenever samen met zijn accordeonist Karel van 't Peeske op feestjes en partijen in de buurt. Het duo op leeftijd Limbeek en Salenbrink was een halve eeuw geleden vermaard. Niet om de muziek maar om de eigen humor. Het drumstel van Herman krijgt nu een ereplek in gemeenschapshuis de Averhof in Beek.

Liemers