Het huldigen van commandeur Gerry Buiting door prins Wilfried de 1e van de Nöttekrakers ging zondag wel door.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huldigen van commandeur Gerry Buiting door prins Wilfried de 1e van de Nöttekrakers ging zondag wel door. © theo kock persfotografie

Carnaval Zeddam en Kilder alert op storm Dennis

ZEDDAM/KILDER - De aankondiging van een nieuwe storm Dennis die mogelijk zondag huishoudt, heeft de alarmbellen bij carnavalsverenigingen in Kilder en Zeddam laten rinkelen. Zij bereiden zich voor op hun optochten komende zondag , met deelname van groepen en wagens uit Braamt.

4 reacties

 • Theo

  2 jaar geleden
  En in de voormalige gemeente Bergh heeft ieder dorpje zijn eigen optocht. Als alles tegelijk zou zijn zouden alle kernen en doorgaande wegen afgesloten zijn, hulpdiensten kunnen dan moeilijk bij de mensen komen. Überhaupt was het maar de vraag of er zoveel hulpdiensten beschikbaar zijn als alles tegelijk wordt gehouden
 • Waterrat

  2 jaar geleden
  Dat is duidelijk! Hartelijk dank voor uw uitleg!
 • Scepticus

  2 jaar geleden
  Van oudsher is dit al zo geregeld. Dat heeft er mee te maken dat dit dorpjes van 1000-2500 mensen zijn. Als die allemaal in hetzelfde weekend als de grote plaatsen gaan vieren en rijden krijg je én hele kleine optochten van een paar wagens, én weinig publiek. Zodoende is dit toen zo ingesteld. Bovendien kunnen de bouwers van de wagens nu dus 3 weekenden meerijden ipv 1.
 • Waterrat

  2 jaar geleden
  Logisch dat men de weersverwachting in de gaten houdt. Maar ik vind het wel 'apart' dat de optochten in deze regio nú al gereden worden, en niet tijdens het echte Carnaval.. Niettemin een prachtig gebaar om de groepen uit Braamt uit te nodigen, kunnen zij alsnog meedoen! In de hoop dat Dennis genadig is en de optochten met rust laat... Ik hoop dat het door kan gaan en ik wens de deelnemers en toeschouwers veel plezier!

Liemers