Volledig scherm
Uitzicht op het terrein waar DocksNLD 2 zou moeten komen. Archieffoto: Jan van den Brink

Claim Montferland op grond voor DocksNLD2

's-HEERENBERG - Ondanks waarschuwingen van de provincie besloot de gemeenteraad van Montferland donderdagavond voorkeursrecht te leggen op gronden die nodig zijn voor de uitbreiding van bedrijventerrein DocksNLD.

Alleen Sandra Braam (PvdA) en Henk Groote (LGM) waren tegen. Voorkeursrecht houdt in dat de eigenaren hun grond als eerste aan de gemeente moeten aanbieden bij verkoop.

Uitbreiding
Montferland wil bedrijventerrein DocksNLD, aan de Meilandsedijk bij 's-Heerenberg, met nog eens een kleine 60 hectare uitbreiden. Nu er voorkeursrecht op de gronden ligt, moet Montferland binnen drie jaar een omgevingsvisie ontwikkelen en een bestemmingsplanwijziging inzetten.

Te veel bedrijvengrond
De provincie heeft Montferland laten weten dat uitbreiding niet past in het huidige beleid. Er is te veel aan bedrijvengrond in Gelderland. DocksNLD kan er wat de provincie betreft alleen komen als (buur)gemeenten hun industriegrond een andere bestemming geven.

Zo zal Montferland met name in gesprek moeten gaan met Zevenaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers