De commissaris van de Koning John Berends .
Volledig scherm
PREMIUM
De commissaris van de Koning John Berends . © ANP

Commissaris van de Koning ziet ‘gedeelde bezorgdheid’ en wil onderzoek naar bestuurscultuur in Montferland

DIDAM/ 'S-HEERENBERG - Een onafhankelijk verkennend onderzoek naar de bestuurlijke verhoudingen binnen de gemeente Montferland. Dat verzoek heeft John Berends, Commissaris van de Koning in Gelderland, woensdag neergelegd bij burgemeester Peter de Baat. Voor Berends is de maat vol na meerdere verontrustende signalen over de bestuurscultuur in Montferland.

9 reacties

 • theo houkes

  2 jaar geleden
  Het word gewoon tijd dat daar is schoon schip gemaakt word en de neuzen weer in de goede richting staan en in het vervolg ook de Burgermeester gekozen word door de mensen die in zijn gemeente wonen en niet aangewezen worden door vriendjes. Werkt dit niet breng montferland gewoon bij een andere gemeente onder en dan wel didam en s Heerenberg niet samen in een gemeente
 • Jan Nuvens

  2 jaar geleden
  Lijkt me verstandig dat de commissaris dan meteen kijkt naar de casus van Tom die in Zeddam met een zielig verhaal de raad zover krijgt een stukje bouwgrond te bemachtigen waarvoor hij niet de hoogste bieder is geweest maar waarvoor de raad na een zielig verhaal de hoogste bieder meent te moeten passeren. Klinkt bijna als vriendjespolitiek en lijkt me een teken van onkunde en wanbestuur.
 • f pollmann

  2 jaar geleden
  Sinds Didam is samengegaan met Bergh is het al een zootje Didammers hebben weinig met Bergh dat is altijd al zo geweest. En zo is het in de gemeenteraad ook.
 • frank jansen

  2 jaar geleden
  En wat dacht je van Zevenaar. Belarus aan de Breuly. Transparantie en openbaarheid betekent daar 75 Jaar achter "slot en grendel".
 • John Bluhmen

  2 jaar geleden
  En dan vervolgens Arnhem?