Volledig scherm
PREMIUM
Silhouet van Azewijn met op de achtergrond de windmolens. © Jan Ruland van den Brink

Concentratie windmolens bij Azewijn en Netterden

DIDAM/AZEWIJN - Montferland wil de windmolens die het wil gaan bouwen concentreren in het gebied bij Azewijn en Netterden. In het terrein aan de grens met Duitsland staan al zes windmolens en er is volgens de gemeente voldoende ruimte om er vier of vijf grotere windmolens bij te plaatsen.

 Oude IJsselstreek heeft volgens Montferland geen bezwaar te maken tegen de ontwikkeling. Aan de oostkant van Netterden komt ook windpark Den Tol met 9 windturbines.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’

    LOERBEEK - Daniëlle Kalshoven slaapt al drie jaar buiten tussen 6 van haar 35 honden in één van de kennels bij haar ouderlijk huis in Loerbeek. De overige 29 honden hebben een gerieflijk plekje in huis. Nog wel, want de Raad van State heeft geoordeeld dat ze maximaal 15 honden mag houden. En dus moet ze honden afstaan. Of in laten slapen. Of... ,,Over mijn lijk! Die honden blijven hier. Al ga ik de gevangenis in.”

Liemers