Silhouet van Azewijn met op de achtergrond de windmolens.
Volledig scherm
PREMIUM
Silhouet van Azewijn met op de achtergrond de windmolens. © Jan Ruland van den Brink

Concentratie windmolens bij Azewijn en Netterden

DIDAM/AZEWIJN - Montferland wil de windmolens die het wil gaan bouwen concentreren in het gebied bij Azewijn en Netterden. In het terrein aan de grens met Duitsland staan al zes windmolens en er is volgens de gemeente voldoende ruimte om er vier of vijf grotere windmolens bij te plaatsen.

5 reacties

 • theo

  4 jaar geleden
  Ik snap dit hele verhaal niet KIJK nou is om je heen daar met al die loodsen hoeveel vierkante meter zonnen panelen kun je niet op die daken kwijt de zon staat daar van s morgens vroeg tot ie ondergaat te bakken.Levert dat dan niet genoeg stroom op en daarbij zie je ze niet eens iedereen tevreden toch effe nadenken gemeente ( dat schijnt in montferland moeilijk te zijn merk ik )
 • Henk53

  4 jaar geleden
  Het is idioot dat de provincie en de gemeente zich voor het karretje laten spannen van de windmolen ontwikkelaars. Het gaat om geld verdienen en subsidie binnenhalen. En dit onder de vlag van duurzaam.... bah. Ten koste van mensen, natuur en dieren worden deze subsidie turbines in ons mooie landschap neergezet.  En ondertussen pleiten deze subsidie inhalers om nog meer elektriciteit te gebruiken zodat er nog meer molens met subsidie bijkomen. 
 • Robert

  4 jaar geleden
  Ja zet maar bij netterden neer, mooi afvoer putje. Te gek voor woorden. Tegemoetkoming voor het huidige park aan die kant is er ook nog nooit geweest, behalve dat er een paar bomen op andere plekken in de gemeente worden gepland.Industrieterreinen, af en oprit, stuk of 15 windmolens vanuit 3 hoeken. Wat is het volgende wat netterden in zijn maag krijgt gesplitst??
 • Johann utBroamt

  4 jaar geleden
  Belachelijk zet die dingen maar in de montferlandse bossen of beter bij het kasteel. het wordt tijd, dat de inwoners van de gemeente dit plan met de grond gelijk maakt en flink tegen dit gemeente bestuur in het geweer komt.
 • Fietser

  4 jaar geleden
  Slim om een worst voor gratis stroom aan potentiële tegenstanders voor te houden.Benieuwd of deze oneconomische ambitie stand houdt in het belang van omwonenden. Vooralsnog wordt  deze effectieve methode nergens in Gelderland toegepast omdat het bevoegd gezag initiatiefnemers hiertoe niet verplicht.Energiereuzen staan niet bekend om genereuze compensatie.