Volledig scherm
Daas baksteen

Daas Baksteen uit Azewijn overgenomen door Oostenrijks bedrijf

DOETINCHEM - Daas Baksteen uit Azewijn is overgenomen door Wienerberger AG, een Oostenrijkse bedrijf dat op haar eigen website zegt de grootste baksteenproducent ter wereld te zijn. Wienerberger zit in dertig landen en produceert vanaf 197 locaties.

Daas Baksteen maakt al vanaf 1890 stenen. Het bedrijf dat een jaaromzet heeft van 24 miljoen euro, heeft vestigingen in Azewijn en Winterswijk. Bij de producent van gevel- en straatstenen werken 125 mensen. De baksteenproducent is onder meer de ontwikkelaar van de ClickBrick, een soort Lego maar dan met echte stenen. 

,,Daas Baksteen heeft een sterke bedrijfs- en innovatiecultuur'', volgens Heimo Scheuch, CEO van Wienerberger AG. ,,Met de overname van Daas versterken we onze positie in Europa.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een mooi plekje voor het drumstel van Herman met één been: Yee-hah!
    video

    Een mooi plekje voor het drumstel van Herman met één been: Yee-hah!

    BEEK - Herman had één been. Maar hij drumde en had een markante gulle lach. De schoenmaker uit Beek speelde voor een fles jenever samen met zijn accordeonist Karel van 't Peeske op feestjes en partijen in de buurt. Het duo op leeftijd Limbeek en Salenbrink was een halve eeuw geleden vermaard. Niet om de muziek maar om de eigen humor. Het drumstel van Herman krijgt nu een ereplek in gemeenschapshuis de Averhof in Beek.

Liemers