Cor Feenstra geeft les over 75 jaar vrijheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Cor Feenstra geeft les over 75 jaar vrijheid. © theo kock persfotografie

‘Dat er geen oorlog is en dat je alles kan zeggen wat je wilt’; 45 lessen in vrijheid in Didam

DIDAM - Alle leerlingen van de basisscholen in Didam en Loil krijgen les over de lokale geschiedenis in het teken van het vieren van 75 jaar vrijheid. In Didam en Loil geeft oud-onderwijzer Cor Feenstra namens de Oudheidkundige Vereniging Didam zo'n 45 lessen in vrijheid.

,,We leven in vrijheid”, vertelt  Feenstra tijdens zijn gastles in groep 7 van basisschool De Ontdekking. ,,Maar wat is dat dan, vrijheid?”,,Dat er geen oorlog is en je alles kunt zeggen wat je wilt”, zegt één van de leerlingen. ,,Zijn jullie vrij?”, vraagt Feenstra. De klas twijfelt. ,,We zijn niet vrij van school”, reageren de kinderen. ,,Mogen jullie naar alle Nederlandse radio- en tv-zenders luisteren?”,  vraagt  Feenstra. ,,En hebben jullie zelf je vrienden, sport en kleding uitgekozen?” Iedereen knikt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers