Volledig scherm
PREMIUM
Het graf van Michaël Iltink en een foto van Michaël. In het midden een politiefoto die in 2001 is gemaakt van de Hartjensstraat, waar Michaël naast zijn fiets werd gevonden. De foto is genomen in de richting van Lengel. © Collectie familie Iltink / beeldbewerking DG

De dood van Michael blijft knagen: ‘Is er dan niemand met schuldgevoel?’

DOETINCHEM - ‘Wat is de werkelijke oorzaak van de dood van mijn broer Michaël?’ Dat vraagt Sonja Iltink (43) zich af, achttien jaar nadat haar broer in de nacht van 27 op 28 juli 2001 zwaargewond in een plas bloed werd gevonden op de Hartjensstraat, de weg tussen Azewijn en Lengel.

Michaël Iltink wordt kort na middernacht gevonden door twee jongens. Hij is bij bewustzijn, staat moeizaam half op en strompelt voorover gebogen een paar meter in de richting van Azewijn. Als hem wordt gezegd dat hij beter kan gaan zitten, laat hij zich in het bermgras zakken.  

Twee dagen later sterft hij op 28-jarige leeftijd in het Medisch Spectrum Twente in Enschede aan hersenletsel. Zonder dat er aan de buitenzijde iets van een verwonding is te zien.

,,Nog geen schrammetje”, volgens Sonja, die via Facebook aandacht vraagt voor de dood van haar broer. ,,Een oproep op verzoek van mijn moeder. Ze heeft het nog steeds heel moeilijk met de dood van haar zoon.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers