Agnes Schotgerrits van Burgers Eerst bij een nieuwe bak bij de Mariakerk waarin bomen worden geplant. Op andere plekken in Didam worden kleinere bakken gebruikt die volgens Schotgerrits niet diep genoeg zijn om er bomen in te laten groeien.
Volledig scherm
PREMIUM
Agnes Schotgerrits van Burgers Eerst bij een nieuwe bak bij de Mariakerk waarin bomen worden geplant. Op andere plekken in Didam worden kleinere bakken gebruikt die volgens Schotgerrits niet diep genoeg zijn om er bomen in te laten groeien. © Jan Ruland van den Brink

De gemeente luistert niet en dus stapt Burgers Eerst uit Didam naar het Europees Hof

DIDAM - Bij alle rechtbanken en bezwarencommissies in Nederland heeft actiegroep Burgers Eerst nul op rekest gekregen. Het gevecht van ruim vier jaar tegen het centrumplan Didam heeft de actiegroep niets opgeleverd. Rest een uitspraak van het Europees Hof.

13 reacties

 • Eelco .

  2 maanden geleden
  Absoluut geen respect voor deze mevrouw die totaal buiten de werkelijkheid staat en met haar gedram de maatschappij met haar rechtszaakjes maar op kosten blijft jagen. Als je keer op keer ongelijk krijgt moet je eens inzien dat je zaak niet zo sterk staat en je misschien gewoon geen gelijk hebt!
 • ibomp

  2 maanden geleden
  D66 Montferland groot gemaakt? Ze wordt gemist in haar oude partij? Ik denk dat de lokale D66 daar anders over denkt...... 
 • elan

  2 maanden geleden
  Blau bluht die enzian, fantastisch nummer van Heino. Sommige bijdragen staan vol humor en cynisme. Uw bijdrage is me bekend.
 • EfEr

  2 maanden geleden
  Als je als wethouder zegt "Deze gang naar de rechter zal ons echt niet weerhouden" is dat echt heel anders dan bijvoorbeeld "ook deze rechtzaak zien we met vertrouwen tegemoet" Je niet laten weerhouden geef je mee aan dat je hoe dan ook je wil door wil drukken en dat vind ik een arrogante houding. Maar je hebt gelijk dat eerdere rechtzaken in het voordeel van de gemeente zijn beslist en dat ze een goede kans maken ook deze rechtzaak te winnen.
 • Heino

  2 maanden geleden
  In de gemeente D66 groot gemaakt en persoonlijk heeft ze die ook weer afgebroken omdat ze toen ook haar gelijk wilde krijgen. Ongeveer 10 jaren geleden stapte vrijwel de gehele D66 fractie op vanwege haar egoïstisch optreden. Overigens moet u doorzettingsvermogen verwarren met doorgaan om het eigen gelijk te krijgen.  
 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

Liemers