De groene verwijsbordjes in Montferland worden verwijderd.
Volledig scherm
De groene verwijsbordjes in Montferland worden verwijderd. © Google streetview

Deze ‘lelijke’ plakzuilen en verwijsbordjes verdwijnen uit Montferland

ZEDDAM/KILDER -  Montferland verwijdert de aanplakzuilen en de groene verwijsbordjes met bedrijfsnamen uit de bebouwde kom van Beek, Loerbeek, Zeddam, Azewijn en Kilder.

Volgens de gemeente zijn de zuilen en bordjes lelijk en hebben ze geen functie meer. ,,De aanplakzuilen zijn ooit geplaatst om wildplakken te voorkomen. Maar de zuilen hebben nu een ontsierend karakter. Het ziet er niet uit,  mede door de losse flarden van posters die eraan hangen”, zegt wethouder Oscar van Leeuwen.

Quote

Het ziet er niet uit, mede door de losse flarden van posters die eraan hangen

Oscar van Leeuwen, Wethouder gemeente Montferland

Alleen landelijke events aangekondigd

 ,,Lokale partijen en organisaties gebruiken de zuilen niet, de evenementen worden aangekondigd via spandoeken en op social media. Op de zuilen worden alleen nog grotere dancefestivals en dergelijke in Arnhem en andere landelijke evenementen aangekondigd. Daarvoor hebben we ze niet nodig.”

Ook de groene verwijsborden in de dorpen in de voormalige gemeente Bergh verdwijnen uit het straatbeeld. ,,De informatie op de bordjes is vaak achterhaald, sommige bedrijven bestaan niet eens meer. We denken dat de meeste mensen via de smartphone zoeken naar bedrijven.”

Geen toevoegde waarde meer

In Zeddam heeft de ondernemersvereniging aanvankelijk bezwaar gemaakt omdat veel bordjes verwijzen naar horecabedrijven. Van Leeuwen: ,,Ook daarvoor geldt dat de meeste mensen digitaal hun weg vinden. Als je een hotel hebt geboekt, ga je niet aan de hand van plaatselijke verwijsborden naar dat verblijf. Die bordjes hebben geen toegevoegde waarde meer.”  

Overigens blijven alle bruin gekleurde verwijsborden en de ANWB-borden naar toeristische plekken en bedrijven staan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers