Diana uit Didam is visagiste van overledenen: ‘Visagie kan wereld van verschil maken’

videoDIDAM/ GELDERMALSEN - Gaat de lijkkist open bij het afscheid of blijft de kist dicht? Een geschonden gezicht kan reden zijn voor het laatste maar visagie biedt uitkomst. Dankzij de Didamse Diana Bonn is er nu een opleiding voor visagisten.

Volledig scherm
Visagiste Diana Bonn aan het werk met haar kunststof model Bram. © Foto Raphael Drent

,,Voor nabestaanden die hun geliefde hebben verloren door bijvoorbeeld een ongeluk waarbij het gezicht is verwond, kan visagie een wereld van verschil maken”, zegt Diana Bonn (39). ,,Een afscheid waarbij de overledene is te zien, is veel warmer voor de mensen die achterblijven dan wanneer dat niet kan. Het helpt ook bij de rouwverwerking.”

De Didamse is een van de tien visagisten die recent de gloednieuwe eendaagse cursus Post Mortale Visagie volgden bij Docendo, het instituut voor de uitvaartbranche in Geldermalsen. Bonn klopte zelf bij Docendo aan voor de cursus die voor visagisten nog niet bestond. ,,Zorg voor tien deelnemers, dan zorgen wij voor een docent", kreeg de Didamse als antwoord. Aldus geschiedde.

Quote

Ik wist het niet. Misschien vond ik het eng. Maar toen ik bezig was, werd iedereen enthousi­ast

Diana Bonn, Visagiste
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers