Een demonstratie bij de Hoevert in Didam. Archieffoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Een demonstratie bij de Hoevert in Didam. Archieffoto. © Jan Ruland van den Brink

‘Didam wordt met gratis zwembad een worst voorgehouden’

DIDAM - Alleen met een stevige eenmalige bijdrage van de gemeente kan Didam een zwembad houden. Daarvoor moet de huidige Hoevert nog twee jaar door eigen inzet van de verenigingen in bedrijf gehouden worden. En moet een onderbouwd plan van plaatselijke ondernemers om voor maximaal 4 miljoen een nieuw bad te bouwen kloppen. ,,Een gratis zwembad voor Didam is dus grote onzin.”

14 reacties

 • elan

  10 maanden geleden
  Ik zou wel eens willen weten hoeveel bezoekers er bij Laco en de Hoevert komen (heeft Bergh meer bezoekers?). Wat de bijdrage van de gemeente per jaar aan Laco is. Daar komt geen antwoord op, bijzonder want wanneer de cijfers duidelijk zíjn vallen vragen weg. Misschien wil D66 hier op reageren of voor mijn part wie er enigzins kennis over heeft.
 • Theo

  10 maanden geleden
  Laco en Embricana liggen hemelsbreed dus wel verder bij elkaar vandaan dan De Hoevert en Lentebad. Maar dat scheelt niet zoveel. Waarom zou men dan Laco per direct moeten sluiten? Omdat Zeddam en Braamt samen zijn gaan voetballen, moet het voetbalveld in Kilder ook dicht? Dat is natuurlijk onzin. Het voetbalveld in Kilder zou wel dicht moeten als het niet meer rendabel is om het open te houden. Dan zullen de voetballers van Kilder ook in Zeddam, Beek maar waarschijnlijker Wehl of Doetinchem terecht komen. 
 • elan

  10 maanden geleden
  https://begroting.montferland.info/programmabegroting-2020Op welke pagina kan ik dat vinden Henk? Dank voor je vorige antwoord, ik kom niet bij het concrete antwoord. Wat maakt dat het zo lastig te vinden is?
 • theo

  10 maanden geleden
  Je kunt er ook een pand neerzetten voor arbeidsmigranten en dwangarbeiders van gemeente montferland want daar is wat aan te verdienen  zo'n  zwembad kost geld daar heeft de gemeente niet genoeg van behalve dan de Nuon gelden die op de bank moeten blijven 
 • Henk

  10 maanden geleden
  Als het bad sluit heeft men dezelfde afschrijving. Wat er daarna met de locatie zou kunnen gebeuren is aan de gemeenteraad.

Liemers