Volledig scherm
© Thinkstock

Didammer (62) negeert stopteken en mishandelt agent

DIDAM - Een 62-jarige bestuurder van een landbouwvoertuig uit Didam is dinsdag aangehouden nadat hij een agent mishandelde. Pas nadat de agent hulp van zijn collega's kreeg, kon de agressieve Didammer aangehouden worden.

De agent was dinsdag rond 17.10 uur bezig met een verkeerscontrole op de Bievankweg in Didam toen hij de 62-jarige weggebruiker een stopteken gaf. De man negeerde het stopteken echter en reed door naar de oprit van een boerderij. 

De agent ging erachteraan en probeerde het voertuig alsnog tot stoppen te dwingen door zijn motor voor het landbouwvoertuig te plaatsen. De bestuurder bleef echter doorrijden en de agent moest snel aan de kant springen om niet geraakt te worden. Het voertuig kwam uiteindelijk bij een hek tot stilstand. 

Toen de bestuurder uitstapte, greep hij de politieman hard in het gezicht. De man bleef stennis schoppen waardoor de agent genoodzaakt was de hulp van zijn collega’s in te roepen. Uiteindelijk werd de bestuurder aangehouden en moest hij mee naar het politiebureau voor verhoor.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers