Volledig scherm
Hardrose en zwart op de eerste etage voor volwassenen.

Didammer wil bibliotheek redden met alternatief plan

DIDAM - De storm rond het Masterplan van gemeente Montferland is nog niet gaan liggen. Didammers kunnen in hun bieb een handtekening zetten voor een alternatief plan. Amper een week nadat het alternatieve centrumplan voor Didam in de bibliotheek ligt, hebben al meer dan 100 mensen hun handtekening er onder gezet.

In dat alternatieve centrumplan, gemaakt door Didammer René Brouwers, wordt het voormalige gemeentehuis gesloopt voor een plein en blijft de bibliotheek op de huidige plek aan de Schoolstraat. Het Masterplan van de gemeente, in mei door de gemeenteraad van Montferland vastgesteld, behelst dat het gemeentehuis wordt gesloopt voor de bouw van een supermarkt en de bibliotheek plaatsmaakt voor parkeerplaatsen.

Toestemming
De raad van toezicht van de bibliotheek heeft Brouwers (en een groep mensen om hem heen) toestemming gegeven zijn alternatieve plan en een handtekeningenlijst in de bibliotheek neer te leggen. „Omdat wij veel reacties hebben gehad van mensen die zich afvragen waarom de bibliotheek van deze plek weg moet", zegt voorzitter Chris van Pelt. „In het plan van René Brouwers kan de bibliotheek hier blijven. Wij willen mensen de gelegenheid geven daar wat van te vinden."

Niet tekenen
Van Pelt zegt Brouwers wel te hebben gezegd dat de vertegenwoordigers van de bibliotheek zelf niet mogen tekenen. „Omdat wij in een onderhandelingspositie zitten met de gemeente."

Liemers