Onder de 18 jaar krijg je in de kantine van DVC geen druppel alcohol meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder de 18 jaar krijg je in de kantine van DVC geen druppel alcohol meer. © Jan Ruland van den Brink

Didamse voetbalclub strijdt tegen toenemend drankgebruik jeugd: ‘Derde helft kan ook met colaatje’

Door een bal met een ferme trap de tribune van DVC’26 op te schieten maakte wethouder Henk Groote van Montferland zaterdagmiddag een officieel begin aan de actie NIX 18. Die drie letters en twee cijfers prijken sinds dit weekeinde levensgroot op de tribune van de Didamse tweedeklasser.

4 reacties

 • h betuw

  2 maanden geleden
  zaterdags geen alcohol schenken helpt ook
 • petra damme

  2 maanden geleden
  Als ze voor de wedstrijd maar niet drinken. Hoort erbij de 3 de helft .
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  Er hoeft helemaal geen probleem met de Duitse bierbrouwerij Veltins te zijn. Al de nodige jaren maken zij meer dan uitstekende 0.0 varianten van hun pils en radlers welke gewoon aan deze jongeren geschonken kan worden. En als je het er niet bij vermeld merken ze het wellicht niet eens.
 • Hans Hamers

  2 maanden geleden
  Alleen met uitwedstrijden van het 1e en 2e gaat er meer bier mee dan voetbalschoenen. Er moet altijd bier mee, daar begint het al. Zij zijn het voorbeeld voor die kleintjes. Goed voorbeeld doet goed volgen.
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  2

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.