De plek waar het dodelijke fietsongeval in Didam plaatshad. Foto: Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
De plek waar het dodelijke fietsongeval in Didam plaatshad. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

‘Doordring automobilist van zijn machtspositie’; stijging dodelijke ongevallen met fietsers geen toeval

Twee fietsongelukken in een weekeind in deze regio: was dat toeval? Nee, blijkt uit landelijke cijfers. De fietser is kwetsbaar. Vier vragen.

17 reacties

 • Jan den Tien

  1 maand geleden
  Je moest een weten hoe vaak ik een fietser tegen kom op de verkeerde weg helft of vanuit straat waar hij niet mag komen, zonder licht met mobiel in zijn hand... En den ben IK verantwoordelijk als het mis gaat? Dacht van niet.
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  @Mattie hoop voor jou, dat jij nooit in een situatie terecht komt dat jij door roekeloos fietsgedrag ernstig gewond raakt. misschien heb jij dan nog iets om over na te denken als dat nog kan.
 • Joyce Rosendaal

  1 maand geleden
  Ik vind het heel erg dat die jonge man overleden is van het weekend. Maar dat stuk behoren fietsers ook beter uit te kijken. Hoevaak men dan denkt, ach dat red ik nog wel. Auto's rijden daar 80 km per uur en veel fietsers onderschatten dat. Al vaker gehad dat het net goed gaat. Ook fietsers moeten zich bewust zijn van hun kwetsbaarheid. En ouders dienen het goede voorbeeld te geven waar het ook vaak aan schort.
 • Jan Nuvens

  1 maand geleden
  @mattie, juridisch gezien juist, alleen als ernstig gewonde of zelfs erger getroffen fietser heb je weinig aan gelijk hebben.
 • harry de de Vries

  1 maand geleden
  en dan ook nog al die fietsers die aan de andere kant (de verkeerde kant dus) van de weg rijden echt belachelijk !! rechts houden en niks anders daarnaast auto's en E bikers pas je snelheid aan vooral bij een kruispunt / rotonde
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  10

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Liemers