Volledig scherm
Hup, snel het koude water in en nog sneller er weer uit tijdens de Nieuwjaarsduik in Stroombroek. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Een frisse duik in Stroombroek tegen kanker

BRAAMT - Met meer dan 130 enthousiaste deelnemers aan de nieuwe nieuwjaarsduik in plas Stroombroek bij Braamt en nog eens 500 toeschouwers langs de kant, mag het evenement gerust een succes genoemd worden. ,,Het is ontzettend gaaf. De sfeer is top en ik voel een enorme band samen", geniet organisator Margot Verhagen na de duik op nieuwjaarsdag. 

Het evenement werd dit jaar voor het eerst gehouden  door de stichting Fight Cancer om aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker. In september houdt deze stichting een groot zwemevent in Stroombroek om geld in te zamelen. Deelname kost 50 euro voor volwassenen en een tientje voor kinderen. Het geld gaat naar kankeronderzoek.

Verhagen is blij met de opkomst deze middag. ,,Dit was zo'n mooi succes, dat we van deze nieuwjaarsduik zeker een traditie willen gaan maken.” 

Na afloop konden de deelnemers zich warmen aan glühwein en vuurkorven. 

Volledig scherm
In galop richting het koude water van Stroombroek. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers