Volledig scherm
Lijsttrekker Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FvD) tijdens de uitslagenavond © ANP

Een op zes stemt in Montferland op Baudet

'S-HEERENBERG - Een op de zes kiezers in de gemeente Montferland heeft woensdag gestemd op het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. De partij bracht een slag toe aan met name CDA en SP. Het CDA bleef nog wel de grootste.

Waar Forum voor Democratie in één klap 17,4 procent van de stemmen haalde, ging het CDA van 25 naar 18,4 procent. De SP werd gehalveerd en kwam uit op 6,7 procent. Grote winnaar werd ook GroenLinks: de partij verdrievoudigde zich (nu 6 procent).

Bekijk hieronder hoe er in de rest van Nederland is gestemd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stroombroek wil strandhuisjes, aqua- en zonnepark
    PREMIUM

    Stroom­broek wil strandhuis­jes, aqua- en zonnepark

    BRAAMT - Leisurelands wil recreatiepark Stroombroek in Braamt vernieuwen en uitbreiden. De plannen voorzien in nieuwe strandhuisjes aan het water, camperplaatsen, nieuwe speelvoorzieningen en een aquapark. Daarnaast wil Leisurelands verduurzamen en onderzoekt de mogelijkheden voor zonneparken op een dak boven de parkeerplaatsen of drijvend op het water van het Braamtse gat. De gemeente Montferland wil meewerken aan de doorontwikkeling van het gebied.

Liemers