Ramon Sinkeldam (links) pakt de Nederlandse titel in Montferland door Wouter Wippert (rechts) net voor te blijven.
Volledig scherm
Ramon Sinkeldam (links) pakt de Nederlandse titel in Montferland door Wouter Wippert (rechts) net voor te blijven. © ANP

Eerste NK wielrennen voor bedrijven is dit jaar in Montferland

’S-HEERENBERG - In de gemeente Montferland wordt dit jaar het allereerste Nederlands kampioenschap wielrennen voor bedrijven gehouden. Over drie onderdelen wordt op de zondagen 16 en 23 juni bepaald welke bedrijven zich een jaar lang respectievelijk Nederlands kampioen op de weg, Nederlands kampioen mountainbike én Nederlands kampioen wielrennen overall mogen noemen. 

Het NK voor bedrijven wordt officieel erkend door de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie. Enkele mensen achter Wielerfestival Montferland organiseren het evenement, terwijl de gemeente Montferland ondersteunt.

Zelfde parcours

Ramon Sinkeldam.
Volledig scherm
Ramon Sinkeldam. © Cor Vos

Op 16 juni worden de Montferland Cyclo en de Montferland ploegentijdrit verreden. Bij de Cyclo fietsen kleine groepen van maximaal dertig renners hun eigen wedstrijd over het heuvelachtige parcours. Er is gekozen voor hetzelfde parcours als die van het Nederlands kampioenschap wielrennen in 2017 in Montferland. Destijds legden Chantal Blaak en Ramon Sinkeldam bij de elite beslag op de nationale titel. Ook de ploegentijdrit gaat over hetzelfde parcours, waar onder meer de Muur van Zeddam en de Peeskesbult in voorkomen. Bedrijven kunnen meedoen met teams van vijf man. 

Mountainbiken

Op 23 juni is de zogenaamde mountainbike marathon, een evenement dat al jaren wordt georganiseerd door Wielerfestival Montferland en bekend staat als een van de zwaarste marathons van Nederland. 

Teams kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het NK. Je kunt je voor één maar ook voor beide dagen inschrijven. Mensen die op individuele basis willen meedoen, kunnen zich inschrijven vanaf 1 maart. 

Tom Dumoulin won in 2017 de tijdrit van het NK.
Volledig scherm
Tom Dumoulin won in 2017 de tijdrit van het NK. © Cor Vos
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers