Eerste panden gesloopt voor verbreding A12 en aanleg A15

videoDIDAM - Het eerste pand dat plaats moet maken voor de verbreding van de A12 en de aanleg van de A15 wordt op dit moment gesloopt. Het gaat om woningen en een schuur aan de Hengelderweg in Didam. De bewoners zijn vijf jaar geleden al vertrokken.

In opdracht van Rijkswaterstaat worden in totaal 23 panden gesloopt de komende periode. Het gebouw van de hondenclub in Zevenaar is inmiddels al verplaatst. Een trafohuisje dat in de weg staat, wordt door het nutsbedrijf verplaatst.

De Raad van State moet overigens nog uitspraak doen over de plannen van Rijkswaterstaat met de A15 en de A12 in verband met de stikstofdiscussie. 

De sloop van panden die plaats moeten maken voor de A15 en A12 is begonnen.
Volledig scherm
De sloop van panden die plaats moeten maken voor de A15 en A12 is begonnen. © DG

Trafohuisje elders neergezet

Rijkswaterstaat neemt volgens een woordvoerder de sloop van 17 panden voor zijn rekening. De aannemer, die de A12 straks gaat verbreden en de A15 doortrekken, sloopt vier woningen. Het onderkomen van de hondenclub aan de A12 is in Zevenaar is inmiddels verplaatst. Een trafohuisje is door nutsbedrijven elders neergezet.

Van de 23 panden die moeten wijken voor de snelwegen staan de meeste in Groessen, bij Duiven. Bij de Helhoek wordt volgende week begonnen met de sloop. In de gemeente Lingewaard wordt één pand gesloopt. Ook in Montferland gaat één woning tegen de vlakte; dat is het pand aan de Hengelderweg 28.

  1. Tien ‘coronaboetes’, maar vooral waarschuwingen in de Liemers
    PREMIUM

    Tien ‘coronaboe­tes’, maar vooral waarschu­win­gen in de Liemers

    ZEVENAAR/ WESTERVOORT - Inwoners van de Liemers houden zich redelijk goed aan de strikte regels die zijn opgelegd vanwege het coronavirus. Handhavers van de gemeenten Duiven en Westervoort moesten het meest in actie komen met respectievelijk zeven en twee boetes. De personen die op de bon geslingerd werden, begaven zich in veel gevallen op verboden terrein. Westervoort en Duiven hebben voetbalkooien en skateparken afgesloten.

Liemers