Eigen volk eerst in Zeddam: verkoop van 14 appartementen op plek rotte kies start in juli

videoZEDDAM - De rotte kies van Zeddam gaat definitief naar de grond. Het deels dichtgetimmerde pand van het voormalige hotel Wapen van Zeddam maakt volgend jaar plaats voor een modern complex met veertien koopappartementen. Geïnteresseerde Zeddammers krijgen de voorkeur boven ‘buitenstaanders’.

6 reacties

 • Heino Johannes Theodorus Bohmer

  1 jaar geleden
  Jurge heeft weinig met sociale woning bouw Gert stinissen.Hij maakt zich vooral zorgen om bijstands toerisme #Nieuwbouw huurwoningen zijn harstikke duur in verhuur.Het is er niet beter op geworden in de fusering van ws-Bergh en plavei (wonen in de achterhoek).De wachtlijst is ruim twee keer zolang geworden op een sociale huur woning sinds wonen in de achterhoek er is. .
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  @Gert Stinnissen, maar dit plan werk wèl de doorstroming in de hand: mensen kopen een appartement en verlaten hun iets grotere huis, daar komen weer mensen in die ook weer woonruimte achterlaten enzo verder :-)
 • A. Bulten

  1 jaar geleden
  Dit verdient navolging, zouden meer gemeenten moeten doen in de Achterhoek.
 • Gert Stinissen

  1 jaar geleden
  Goed plan, maar er zullen ongetwijfeld meerdere Zeddamse jongeren zijn die niet kunnen kopen. Bij dit soort projecten wordt er wel gezegd eigen inwoners eerst maar word een grote groep vergeten. Als men wil bouwen voor eigen jeugd dan zal men ook een gedeelte goedkope huur woningen moeten bouwen. Doet men dit niet dan zal het gedeelte datniet aan eigen jeugd verkocht wordt door buitenstaanders gekocht worden. Zo blijft het probleem van woningnood onder eigen jeugd bestaan.
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Goed plan, en in het koopcontract zou ik laten opnemen dat het huis de eerste twee jaar niet doorverkocht mag worden, dan aan een Zeddammer.