Volledig scherm
De verkeerscontrole aan de A18 bij Didam, woensdagavond. © Joost/RonV Media

Elf auto’s in beslag genomen vanwege belastingontduiking bij controle langs A18

DIDAM - Bij de verkeerscontrole op de parkeerplaats Stille Wald aan de A18 bij Didam, woensdagavond, zijn twee mensen aangehouden.

De politie voerde de controle uit met de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). De controle was gericht op de verkeersveiligheid en het opsporen van criminele activiteiten als mensenhandel en banditisme. 

Waarvoor de mensen zijn opgepakt is niet bekendgemaakt. 

25 bekeuringen

Er zijn elf voertuigen in beslag genomen. De autobezitters konden de belastingschuld niet direct betalen en moesten daarom hun voertuig inleveren. De Belastingdienst inde ruim 67.000 euro aan openstaande boetes. Daarnaast heeft de politie bij twee mensen boetes geïnd van 2.200 en 1.995 euro

Verder zijn er 25 bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor gladde banden, rijden zonder rijbewijs en verlichtingsfouten.

  1. Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’
    PREMIUM

    Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’

    EMMERIK/ ’S-HEERENBERG - Een plan om met militaire voertuigen vanuit ’s-Heerenberg de Rijnpromenade van de Duitse grensplaats Emmerik te bezoeken en zo 75 jaar vrijheid te vieren, valt niet bij al onze oosterburen in goede aarde. ,,Ik kom ook niet op het idee om met oude Duitse voertuigen naar Nederland te rijden’’, zegt Herbert Kleipaß van de Emmericher Geschichtsverein, de lokale historische vereniging.

Liemers