Emmerich tijdens de Tweede Wereldoorlog nadat de stad meermaals werd gebombardeerd door de Geallieerden.
Volledig scherm
PREMIUM
Emmerich tijdens de Tweede Wereldoorlog nadat de stad meermaals werd gebombardeerd door de Geallieerden. © Rheinmuseum Emmerich

Emmerik moet evacueren wegens mogelijke WOII-bom: ‘Nederlanders, blijf alsjeblieft weg’

EMMERIK - Nederlands kunnen hun uitje op 18 juli naar de Duitse stad Emmerik schrappen. De stad wordt die dag hermetisch afgesloten en inwoners worden geëvacueerd. De reden: de mogelijke vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog.

4 reacties

 • Marleen Verstraeten

  1 maand geleden
  als je nederlanders wilt weren moet je zeggen dat er die dag een extreem hoge parkeer boete wordt geïnd op élke buitenlandse auto . nu zul je zien dat ze juist gaan komen, het zijn net sprinkhanen als het om een potentiële ramp gaat.
 • Hans de Graaf

  1 maand geleden
  Wellicht bijzonder voor Nederlanders, in Nordrhein-Westfalen aan de orde van de dag dat bommen worden gevonden. En aansluitend geruimd. Waarbij grotere gebieden geevacueerd worden, wegen afgezet en treinen stilgezet. Meestal overbodige maatregelen, want het onschadelijk maken van de projectielen gaat gelukkig goed.
 • Henk Houwers

  1 maand geleden
  Bij het bombardement op Emmerich, zaten wij in de kelder bij de buren aan de Anholtseweg in Gendringen, samen met twee Duitse jonge soldaten. Later kwamen de Canadezen via Mechelen over de Anholtseweg Gendringen binnen.
 • Will Loosschilder

  1 maand geleden
  Zo zie je maar weer, het zijn de burgers die de dupe zijn

Liemers