Volledig scherm
Wethouder Walter Gerritsen luistert naar het betoog van een bezoeker. © DG

Emoties lopen op over DocksNLD2: 'Montferland wordt een Monsterland!'

AZEWIJN - Een zaal vol inwoners van Azewijn en Netterdan toonde zich maandagavond uiterst kritisch over de komst van bedrijventerrein DocksNLD2. Het is gepland tussen de twee dorpen in.

De emoties liepen hoog op. „U vertelt prachtige verhalen over werkgelegenheid”, zegt een vrouw halverwege de informatieavond in dorpshuis het Aschwinhuus in Azewijn. „Maar kent u artikel 21 van de Grondwet? Daar staat: De zorg van de overheid is gericht op de bewoonbaarheid van het land en de bescherming en verbetering van het leefmilieu.”

Haar stem trilt van emotie. „U trekt zich daar niets van aan. Wat er staat op DocksNLD is al verschrikkelijk. Als deel twee er bij komt, wordt Montferland een Monsterland.”

Een andere bezoeker toont zich realistisch. „Het komt er toch. Laten wij als dorpen kijken wat wij er uit kunnen slepen.”

Werkgelegenheid
Wethouder Walter Gerritsen van Montferland laat na afloop weten dat hij de emoties begrijpt. „Maar wij kijken naar het bredere perspectief. Wij vinden werkgelegenheid heel belangrijk. En verder moeten we kijken hoe we de gevolgen voor de dorpen kunnen verzachten.”

Eerder al kwam de provincie Gelderland met kritiek op DocksNLD2. Volgens de provincie loopt Montferland bij de aankoop van grond voor het nieuwe bedrijventerrein 'een fors financieel risico'.

Liemers