Volledig scherm
© Theo Kock

Enorme drukte in Zeddam bij Kunst en Kunstzinnig

ZEDDAM -  ,,Nog niet eerder is het zo druk geweest in de korenmolen”, zegt gids en Zeddammer Maarten van der Wolf, als er mensen in en uit de oudste molen van Nederland lopen tijdens het festival Kunst en Kunstzinnig. 

Hoe dat komt, durft hij niet te zeggen. Wellicht vanwege het welkome najaarszonnetje dat de hele dag straalt. 

,,Tot vorig jaar was er ook altijd een kunstenaar aanwezig tijdens het festival Kunst en Kunstig, maar dit jaar niet”, weet hij. ,,En eigenlijk is het ook niet nodig”, zo vertelt van der Wolf verder. ,,De molen is op zichzelf al kunst, als monument.” 

Bands en blazers

Op zaterdagmiddag wisselen bands zich af met de blazers van het Hauszorkest en het Grenslandorkest. Onderwijl wordt er een hapje gegeten, een drankje gedronken en een beetje geproefd. “Oeh, best pittig”, klinkt het voor de marktkraam van Jacky en Franklin Braam. ,,Ja hoor”, weet Jacky, “Achterhoekers houden wel van pittig.” Het stel kwam helemaal vanuit Leusden naar Zeddam. 

Zondag

Het festival is ook zondag overdag tussen 12.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken. Meer info op kunstenkunstig.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers