Het is een koude regenachtige dag, donderdag 12 maart 1992. In een bos bij Wehl stapt ’s avonds laat een man voor de trein. Wie is hij? Iemand moet hem missen. Ook na 27 jaar. De zaak houdt politiemensen nog steeds bezig. En er zijn meer onbekende doden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is een koude regenachtige dag, donderdag 12 maart 1992. In een bos bij Wehl stapt ’s avonds laat een man voor de trein. Wie is hij? Iemand moet hem missen. Ook na 27 jaar. De zaak houdt politiemensen nog steeds bezig. En er zijn meer onbekende doden. © Jan Ruland van den Brink

Er zijn nog veel onbekende doden in Nederland: ‘Verschrikkelijk om naamloos in een graf te verdwijnen’

ARNHEM -  Bijna tien jaar lang al probeert de Nederlandse politie onbekende doden weer een naam te geven. Door ze op te graven, dna af te nemen en die gegevens door dna-databanken te halen. Dat leidde al een aantal keer tot identificatie, maar nog steeds staan 95 'Nomen Nescio's’ op de website van de politie. En dat is nog maar fractie van het totale aantal onbekende doden. 

6 reacties

 • Piet Paaltjes

  2 jaar geleden
  Nogmaals, indien degene die zoiets doet niet geidentificeerd WIL worden dan zegt dat genoeg over de nabestaanden.
 • Jeempie

  2 jaar geleden
  Het enige zinnige wat ik hierover kan schrijven naar mijn idee is dat zolang iemand vermist word of de identiteit van iemand bij overlijden niet bekend is, er geen dossier gesloten mag worden. Enerzijds omdat overlijden juridisch gekoppeld zit aan een persoon, anderzijds omdat er mogelijk sprake kan zijn van een ernstig misdrijf, althans dit vooralsnog niet uit te sluiten is.
 • theo

  2 jaar geleden
  Dat is niet wat Piet bedoelt hij zegt als je het goed leest niemand heeft hem gemist niemand heeft aangifte gedaan dus hij was onbemind en ongekend niemand mist hem dus Maak je niet zo druk 
 • Burger

  2 jaar geleden
  U mag daar dan zo over denken, er zijn teveel mensen die een dierbare missen en niet weten waar deze zich bevinden of wat hen is overkomen. Ben benieuwd of u dit ook zou zeggen/vinden wanneer het uw eigen oogappel betreft die van de één op de andere dag zomaar verdwenen is.
 • Burgemeester Arnhem

  2 jaar geleden
  Wel eens aan de machinist gedacht Piet
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Liemers