Volledig scherm
PREMIUM
Het is een koude regenachtige dag, donderdag 12 maart 1992. In een bos bij Wehl stapt ’s avonds laat een man voor de trein. Wie is hij? Iemand moet hem missen. Ook na 27 jaar. De zaak houdt politiemensen nog steeds bezig. En er zijn meer onbekende doden. © Jan Ruland van den Brink

Er zijn nog veel onbekende doden in Nederland: ‘Verschrikkelijk om naamloos in een graf te verdwijnen’

ARNHEM -  Bijna tien jaar lang al probeert de Nederlandse politie onbekende doden weer een naam te geven. Door ze op te graven, dna af te nemen en die gegevens door dna-databanken te halen. Dat leidde al een aantal keer tot identificatie, maar nog steeds staan 95 'Nomen Nescio's’ op de website van de politie. En dat is nog maar fractie van het totale aantal onbekende doden. 

Op 7 januari 2001 dronk Corrie van der Valk in haar villa ‘Honds Burgh’ in het Gelderse Nederasselt ’s ochtends koffie met haar man. Daarna is ze opeens verdwenen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Eikenprocessierups: aambeienzalf en hooikoortspillen werken óók

    Eikenpro­ces­sie­rups: aambeien­zalf en hooikoorts­pil­len werken óók

    ’s-HEERENBERG - Dat de overlast door de eikenprocessierups een groot probleem is, merken apothekers en drogisterijen ook. Bij drogisterijketen Kruidvat is de mentholgel die verlichting geeft als iemand in aanraking is geweest met de brandharen compleet uitverkocht. ,,We hebben die dit weekeinde pas weer”, meldt een woordvoerder. Wel zijn er alternatieven beschikbaar, zoals calendulazalf, aftersun met aloë vera en het vaak voor baby’s gebruikte zemelenbad. ,,Dat werkt ook.”

Liemers