Het fietspad op de Rijnbrug bij Emmerik is een obstakel voor een snelfietsroute.
Volledig scherm
PREMIUM
Het fietspad op de Rijnbrug bij Emmerik is een obstakel voor een snelfietsroute. © Jan Ruland van den Brink

Euregio wil snelfietspad Emmerik-Doetinchem-Zevenaar

GRONAU/ ’s-HEERENBERG - Er moet een snelle fietsverbinding komen tussen Emmerik-Doetinchem en Zevenaar. Het grensoverschrijdende samenwerkingsverband Euregio doet onderzoek naar de aanleg van een snelfietspad op het traject. Samen met  de aansluitende route Emmerik-Kleef die eveneens wordt onderzocht, wordt het snelfietspad als kansrijk aangemerkt. 

Euregio werkt aan een mobiliteitsplan voor de grensregio waarbij vooral het grensoverschrijdende fietsverkeer gestimuleerd zou moeten worden. Meer en betere fietspaden aan beide zijden van de grens moet het gemotoriseerde verkeer terugdringen, parkeerplaatsen ontlasten, geluidsoverlast en uitstoot van schadelijke stoffen verminderen. Euregio gaat er vanuit dat betere en aantrekkelijk vormgegeven snelle fietsverbindingen helpen om over de grens te gaan werken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers