Volledig scherm
Het schuttersfeest bijvoorbeeld werd altijd op het gemeenteplein gehouden. © Theo Kock

'Evenementen Didam moeten op het gemeenteplein blijven'

DIDAM - Ayten Kaplan van café/restaurant De Harmonie in Didam vreest voor haar bedrijf als er geen evenementen meer op het gemeenteplein worden gehouden. „Als we hier geen evenementen meer voor de deur hebben, dan kan ik wel stoppen", zegt ze.

Sinds jaar en dag is het plein voor het voormalige gemeentehuis dé centrale plek van Didam voor grote evenementen.

Mariakerk
Daar gaat een eind aan komen als het masterplan Didam, waarin de herinrichting van het centrum is uitgewerkt, wordt uitgevoerd. In dat plan verplaatsen de evenementen zich naar het plein bij de Mariakerk.

Geen evenementen
Kaplan voelt zich gedupeerd, want ze ziet inkomsten wegvallen. „We hebben weliswaar allerlei activiteiten, zoals bridge, biljarten, dansavonden en darten, maar die leveren het geld niet op. Het zijn vooral ouderen die komen en die drinken niet veel. Van die inkomsten kan je niet leven."

Daarom zijn de evenementen op het gemeenteplein voor haar zo belangrijk. Tijdens het schuttersfeest, de twee kermissen, carnaval en Didam op Stelten draait Kaplan een goede omzet.

Lees het hele interview met Ayten Kaplan in de papieren De Gelderlander van zaterdag, editie Achterhoek, of via onze e-paper.

Liemers