Rechtbank in Zutphen.
Volledig scherm
Rechtbank in Zutphen. © DG

Evenementenbureau Spiel mir einer uit 's Heerenberg failliet

's-HEERENBERG - Evenementenbureau Spiel mir einer uit 's-Heerenberg is failliet verklaard door de rechter in Zutphen. De eigenaar en nog enige werknemer heeft zelf het faillissement aangevraagd, volgens curator Bjorn Harbers. 

Spiel mir einer organiseerde sinds 2003 evenementen met optredens van Duitse en Oostenrijkse artiesten. Dat waren met name evenementen tijdens kerstmarkten en oktoberfeesten. Ook zette het bureau reizen op naar muziekfestivals in met name Duitsland. 

,,De eigenaar kon niet meer voldoen aan verplichtingen uit het verleden en kwam in liquiditeitsproblemen”, volgens Harbers. ,,Ook was er een discussie gaande met de Duitse fiscus over teruggave van BTW."

Reis gaat niet door

 Begin mei stond een reis gepland naar Duitsland, die nu niet doorgaat. 20 à 25 mensen hadden zich opgegeven voor deze reis.

Afgelopen dinsdag was er nog een optreden van Spiel mir einer in schouwburg Amphion in Doetinchem. Volgens Harbers valt dit optreden buiten het faillissement. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers