Volledig scherm
PREMIUM
Brigitte Huldman (links) en Mariëlle Horsting in het huidige filmhuis. © Jan Ruland van den Brink

Filmhuis Didam in de knel door plannen Meulenvelden

DIDAM - Als de bibliotheek en welzijnsorganisatie Welcom in Didam komend jaar naar Meulenvelden verhuizen, is er geen ruimte meer voor het filmhuis in de centrale hal van het woonzorgcentrum. 

Dat vreest het bestuur van het filmhuis. ,,Er zijn ons wel alternatieven aangeboden, maar dan moeten we ver terug in kwaliteit en comfort”, zegt voorzitter Mariëlle Horsting. ,,We willen best iets inleveren en zien een samenwerking met de bibliotheek in een multifunctionele ruimte zeker zitten. Maar de huidige voorstellen laten niet zien dat we als filmhuis serieus meegenomen zijn in de plannen.” ,,Dat is zeer teleurstellend. We voelen ons aan de kant gezet", zegt oud-voorzitter Brigitte Huldman. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’
    PREMIUM

    Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’

    EMMERIK/ ’S-HEERENBERG - Een plan om met militaire voertuigen vanuit ’s-Heerenberg de Rijnpromenade van de Duitse grensplaats Emmerik te bezoeken en zo 75 jaar vrijheid te vieren, valt niet bij al onze oosterburen in goede aarde. ,,Ik kom ook niet op het idee om met oude Duitse voertuigen naar Nederland te rijden’’, zegt Herbert Kleipaß van de Emmericher Geschichtsverein, de lokale historische vereniging.

Liemers