Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Forse straf voor Doetinchemmer die 13-jarig meisje verkrachtte: ‘Het ging hem alleen om zijn eigen lustgevoelens’

Voor het verkrachten van een 13-jarige meisje heeft de rechtbank een 21-jarige Doetinchemmer maandag veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van dertig maanden. 

6 reacties

 • Jan Voorhaar

  3 dagen geleden
  Ik ben in het algemeen niet zo'n voorstander van zwaarder straffen. Maar er zijn uitzonderingen. Zoals voor het verkrachten van een meisje van 13. Dertig maanden is wat mij betreft geen forse straf maar een lichte. Zeker wanneer je je verplaatst in het meisje dat wellicht haar leven lang last krijgt van deze misdaad. Bindingsangst, seksuele problemen, etc. komen te vaak voor om met zo'n lichte straf te volstaan.
 • Desirea Ter Stegen

  3 dagen geleden
  Zo 2 ½ jaar voor de verkrachting van een kind? TREURIG ! en als het aan het OM had gelegen nog minder. Wat zou die hebben gekregen als die Amalia uit het bushokje had opgepikt?........
 • ronald van ooijen

  4 dagen geleden
  Voordeel is dat hij nu alle tijd heeft om af te kicken. Terecht dat de rechtbank de gevolgen voor het slachtoffer zwaarder laat wegen, dan het hulptraject van de verdachte. Bovendien is het maar afwachten of dat traject succes heeft, want als hij niet mee wil werken is het zonde van het geld en de inspanning
 • Len van Straten

  4 dagen geleden
  Veel te lage straf. Ook word ik niet goed van de zoveelste uitspraak ik dacht dat ze ouder was. Dat hij problemen heeft dat kan maar geen strafvermindering om wat hij met dat meisje heeft gedaan. Iedere keer bij die makkers dat het geen verkrachting was, of ze zijn minder toerekenvatbaar of ze hebben een rotjeugd gehad. Kom op ze hebben met hun poten van die kinderen af te blijven en moeten vele jaren opgesloten worden met straffe behandeling.
 • Jaap Stoeller

  4 dagen geleden
  @Joost Deelen: hélemaal mee eens!

Liemers