Volledig scherm
Zwembad De Hoevert i n Didam. © theo kock persfotografie

Gebruikers over open blijven zwembad De Hoevert: ‘We zijn in een juichstemming’

DIDAM - Voorzitter Wilfried Rasing van zwemvereniging De Watervrienden in Didam is opgelucht dat de acute dreiging van sluiting van zwembad De Hoevert is afgewend. Een meerderheid van de Montferlandse gemeenteraad wijst sluiting van het bad als bezuinigingsmaatregel af.

,,We zijn in een juichstemming”, zegt Rasing, die ook voor de andere grootgebruikers van het zwembad Triatliem en zwemclub Wehl spreekt. De verenigingen trekken samen op bij diverse acties om het zwembad geopend te houden.

Positieve eerste stap

 ,,Dit klinkt heel positief als eerste stap. Het is een overwinning voor de burgers van Didam. Maar het is nu zaak dat de gemeenteraad alles heel goed gaat formuleren en de onzekerheid voor een langere periode gaat weghalen. Er wordt nu over privatisering gesproken. Dat is is niet onmogelijk, maar ook niet zo heel eenvoudig. Ik weet dat de gemeente van het gebouw af wil.’’

,,Maar je kunt niet het gebouw aan een private partij overdragen en die direct met renovatiekosten opzadelen. Zo werkt het niet. Ons lijkt renovatie zodat we een jaar of tien verder kunnen de meest haalbare optie. Nieuwbouw moet met een reële blijk naar de toekomst ook goed onderzocht worden.”

Diepgaand onderzoek

Zwembadmanager Debby Broersma van exploitant sportfondsen Didam bv is blij met de toegezegde steun van de politiek. Ook zij houdt slagen om de arm: ,,Op 7 november als het in de raad wordt behandeld, weten we het pas echt zeker. Dit is een mooie eerste stap.”

Ook Broersma dringt erop aan dat het aangekondigde diepgaande onderzoek naar de toekomstmogelijkheden van het bad en het zwemmen in Didam grondig wordt uitgevoerd. ,,Het bedrag voor dat onderzoek staat nog in de begroting van de gemeente. Dat onderzoek moet uitwijzen wat de beste optie is: renoveren of nieuwbouw.”   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers