Volledig scherm
In samenwerking met de Duitse politie werd bij Beek een automobilist aangehouden die te veel had gedronken en ook nog een geldboete had openstaan. © Politie Montferland

Geen gestolen auto, maar wél beschonken bestuurder en openstaande boete na aanhouding bij Beek

BEEK/ ELTEN - De politie wilde dinsdag een auto aanhouden omdat het vermoeden bestond dat deze gestolen was. Bij aanhouding bleek dit niet het geval, maar wél dat de bestuurder te veel had gedronken en dat hij nog een geldboete had openstaan. 

De politie kreeg een seintje dat de auto over de A12 richting Duitse grens zou rijden. De politie wachtte bij de grenspost van Beek en kon het voertuig bij de afslag Elten/Beek in samenwerking met de Duitse politie aan de kant zetten.

Daar bleek dat de auto dus niet gestolen was, maar volgens de politie rook de bestuurder van de auto wel erg naar alcohol. Na een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Daarvoor is zijn rijbewijs ingevorderd.

Ook bleek dat de bestuurder nog een boete had openstaan van 850 euro. Deze moest hij ter plekke betalen, maar dat kon hij niet. Daarop is zijn auto in beslag genomen. Deze krijgt hij pas terug als hij de betaling binnen vier weken voldoet. 

Justitie beslist over wanneer de man zijn rijbewijs weer terugkrijgt.

Volledig scherm
Een politieagent neemt een blaastest af. Foto ter illustratie. © ANP XTRA
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers