De kerk in Loil
Volledig scherm
PREMIUM
De kerk in Loil © Jan Ruland van den Brink

Gemeente Montferland wil kerken behouden en ‘subsidieert’ de aankoop

BRAAMT/ LOIL/ NIEUW-DIJK - Voor de aankoop van de kerken in de dorpen Loil, Nieuw-Dijk en Braamt stelt de gemeente Montferland tijdelijk een hypotheek beschikbaar. Alle Montferlandse dorpen krijgen 250.000 euro tot hun beschikking voor dorpsvernieuwing, de geldlening voor overname van de kerken loopt daarop vooruit.

4 reacties

 • Berebodje

  1 jaar geleden
  De Gabrielparochie  lacht zich dood! De ouwe meuk die vaak groot achterstallig onderhoud heeft verkopen nu het nog kan. Dorpen maken grote plannen voor een andere invulling van deze gebouwen. Kerkgebouwen zijn nu eenmaal zo gebouwd dat deze zich zonder kapitale investeringen niet lenen voor andere commerciële activiteiten. De investeringen die hiermee gemoeid zijn worden nooit meer terug verdiend. 
 • Gerrit

  1 jaar geleden
  De inwoners van Kilder willen ook graag de Kerk en de gebouwen  behouden !Waarom geeft de Gemeente Montferland geen 250 000  aan Kilder ?De Kerk van Kilder is toch Gemeente Modemonument! !
 • Burger

  1 jaar geleden
  Een  ontevreden gevoel bekruipt mij hierover voor een gebouw dat door  en voor de plaatselijke inwoners is gecreëerd, zou dus gewoon een nieuwe invulling zijn van het geven om elkaar, zoals een geloof het ook ooit bedoelde. Ben dan ook van mening dat het kerkgenootschap zich onterecht deze gebouwen heeft toegeëigend en deze dus terug moet geven aan de gemeenschap, zodat snel een andere invulling aan het gebouw gegeven kan worden. Dat de inwoners nu weer moeten betalen voor iets wat we zelf gebouwden onderhouden hebben.
 • ArjenHalloo

  1 jaar geleden
  Prima initiatief!!!! 
 1. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

 2. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

Liemers