Volledig scherm
foto De Gelderlander

Gemeenteraad blijft bij masterplan Didam

's-HEERENBERG - Een laatste poging om het masterplan Didam gedeeltelijk in te trekken en opnieuw te behandelen, kreeg donderdagavond in de gemeenteraad van Montferland geen steun.

Henk Groote van eenmansfractie LGM diende tegen het eind van de vergadering de motie in, waarin hij inhaakte op de weerstand in Didam tegen onderdelen in het masterplan. Dat voorziet in een nieuwe inrichting van het centrum.

Onvolledig
Ook constateerde Groote dat de klankbordgroep van betrokkenen, die met de gemeente hebben meegedacht over de het masterplan, onvolledig is geweest: veel om- en aanwonenden waren niet vertegenwoordigd. Groote vindt dat de gemeenteraad moet terugkomen op het eerder genomen positieve besluit over het masterplan, maar kreeg geen steun. Andere fracties zien geen redenen om er op terug te komen.

'Breed gedragen'
Martin Som (VVD) relativeerde de weerstand in Didam: hij zette de enkele honderden handtekeningen die de tegenstanders inzamelden, af tegen een bevolking van 16.000. „Het masterplan wordt breed gedragen. Dit is voor Didam de beste oplossing.”

Liemers