Volledig scherm
koninklijke onderscheiding lid in de orde van Oranje Nassau © stock

Gerrie Buiting uit Didam lid in de Orde van Oranje Nassau

LOIL/DIDAM - Gerrie Buiting (68) uit Didam is zondagavond in de schutterstent in Loil koninklijk onderscheiden. Burgemeester Peter de Baat van de gemeente Montferland speldde hem de bijbehorende versierselen op. 

Buiting is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is sinds 2002 actief bestuurslid van schutterij Loil Vooruit, maar al veel langer lid van de schutterij. Zo was hij van 1975 tot 2002 vendelier en wist Buiting in 1983 en 2002 de titel ringsteekkoning te bemachtigen. 

Inrichting feestterreinen

Gerrie Buiting is onder meer medeverantwoordelijk voor de opzet en inrichting van feestterreinen tijdens bijvoorbeeld concoursen van Loil Vooruit, voor de werving van leden en vrijwilligers en  voor de wedstrijdleiding bij het ringrijden.

Daarnaast is hij sinds tien jaar chauffeur van de buurtbus. Bij SV Loil is hij actief in de kantine waar hij geregeld en bardienst draait. Tijdens de carnavalsoptocht van de Vrolijke Drammers regelt Buiting het verkeer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers