Volledig scherm
Grandcafé De Snor. © Google streetview

Grandcafé De Snor in 's-Heerenberg in andere handen

s-HEERENBERG - Grandcafé De Snor in 's-Heerenberg krijgt  een nieuwe eigenaar. Het familiebedrijf van Marcel Schuurman die samen met zijn partner Jan Reessink de zaak runt, komt per 1 januari 2021 in handen van Robert en Steffie Lievers. Robert Lievers is nu medewerker van het bedrijf.

Café De Snor in hartje 's-Heernberg is gedurende drie generaties eigendom geweest van de familie Schuurman. Het bedrijf dankt zijn naam aan de markante snor die de eerste eigenaar Gerrit Schuurman droeg.  Het pand aan de Molenstraat dateert uit 1879 en werd 1915 overgenomen door Hanne en Gerrit Schuurman. Naast een café was er in de loop van tijd in het pand een winkel, slijterij, kapper, pension en kegel- en schietbanen in gevestigd.

Bioscoop

 Van 1913 tot 1986  was Schuurman ook bekend van de familiebioscoop die in een zaal achter het café was gevestigd. Het café en de voormalige bioscoop zijn verbouwd in 1997 tot een café met en zaal en een extra buitenterras. In 2006 is het cafégedeelte verbouwd tot het huidige Grandcafé. De locatie is generaties lang  populair onder carnaval vierende jongeren. In 2011 was Marcel Schuurman prins carnaval van de grensstad.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers