Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Greffelkamp genoemd als plek voor windmolens

DIDAM - De buurtschap Greffelkamp bij Didam en Azewijn zijn door inwoners van de gemeente Montferland het meest genoemd als gewenste locatie voor windmolens. Montferland wil er minstens vijftien bouwen.

9 reacties

 • Anne

  3 jaar geleden
  De eeuwige discussie. De meeste mensen hebben verduurzamen hoog in het vaandel staan, maar vervolgens roept iedereen "not in my backyard"...
 • Johann utBroamt

  3 jaar geleden
  Er zijn bedrijfsgebouwen genoeg in de gemeente zet die daken ervan vol met zonnecollectoren denk, dat Liander achterover valt van de hoeveelheid energie dat er wordt opgewekt.
 • Scepticus

  3 jaar geleden
  Met subsidie gedrochten bouwen die nooit zo rendabel zijn als gemeld, slecht idee Montferland. Zorg eerst eens dat er met subsidie, alle woningen in de gemeente geïsoleerd worden. En zonneboilers, zonnepanelen enz. Met subsidie geplaatst kunnen worden. Dan zorg je voor meer schone energie en hebben je bewoners later ook meer te besteden door hun dalende energie kosten.Ipv het grote geld het landschap laten bevuilen.
 • Scepticus

  3 jaar geleden
  Tja, dat zal andersom niet anders gebeuren maar dan kiest men voor azewijn. Zolang het niet in mijn achtertuin is, denkt men, dat doet iedereen in Nederland. Bovendien als men toch zo veel naar Didam e.o. wil halen en door wil gaan met dit niet rendabele, horizon vervuilende idee dan laat ze dat ook daar maar eens voelen. Hier staan er al zat.
 • Dwars

  3 jaar geleden
  Prachtige plek voor de molens, niet te weinig graag.

Liemers