De Poort van Diem met links het terrein waar de Kelse Hofstede moet komen.
Volledig scherm
De Poort van Diem met links het terrein waar de Kelse Hofstede moet komen. © Google streetview

Groen licht voor woon-zorgcomplex Kelse Hofstede in Didam

DIDAM - Zestig appartementen en zes patiowoningen moeten soelaas bieden voor een wachtlijst van 65 plussers die graag in het nieuwe woon/zorgcomplex Kelse Hofstede in Didam willen wonen.

De gemeente Montferland stemt in met de plannen voor de bouw van het nieuwe centrum pal naast de Poort van Diem, een soortgelijk kleinschalig woon/zorgcomplex voor ouderen met 36 appartementen.

Boerderij

Met de bouw, die in 2021 klaar moet zijn, is een investering van tussen de 8 en 9 miljoen euro gemoeid. De Kelse Hofstede, genoemd naar een boerderij die er ooit in de buurt heeft gestaan, wordt met een glazen corridor met Poort van Diem verbonden.

Zorg aan huis

In het complex wordt zorg aan huis geboden door het bedrijf Anne Will Thuiszorg dat nu ook actief is in de Poort van Diem. Er komt dagopvang en dagbesteding voor de ouderen en er worden verse maaltijden in een gezamenlijke huiskamer (met buitenterras) geserveerd. Initiatiefnemer en eigenaar van de Poort van Diem Harry Derksen wil dat ook mensen buiten het wooncomplex gebruik kunnen maken van de voorzieningen. Het moet een trefpunt van de buurt worden.

Buurt betrokken

Montferland wil het bestemmingsplan voor het gebied wijzigen om de bouw van Kelse Hofstede mogelijk te maken. ,,De buurt is van begin af aan bij de plannen betrokken en heeft inspraak gehad op de bouw en bijvoorbeeld de inrichting van de parkachtige omgeving en de parkeerplaatsen. Het lijkt wat wij noemen een breed gedragen plan. Het beantwoordt aan een grote behoefte voor deze doelgroep in Didam’’, zegt wethouder Walter Gerritsen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers