Volledig scherm
Het Van Esserenhuis dat dienst doet als het stadsmuseum van 's-Heerenberg. © Google Streetview

Groepen zorgen voor meer bezoek Stadsmuseum

‘s-HEERENBERG - Het nieuwe Stadsmuseum in ‘s-Heerenberg heeft dit jaar het bezoekersaantal kunnen vergroten door meer groepen te ontvangen. In het eerste volledige jaar na de opening van het museum in de zomer van 2017 is het aantal individuele bezoekers wat afgenomen. 

Volgens Adri van den Dikkenberg van het museum is er vooral op bezoek van groepen ingezet om meer bekendheid te genereren. ,,Daar hebben we een paar duizend bezoekers mee binnen kunnen halen. We zijn een museum in opbouw en hopen juist door die groepen wat meer bekendheid te krijgen. Daarnaast hebben we leuke resultaten geboekt door horecagelegenheden uit te nodigen  om ons museum te promoten.”

Educatie

Voor het komend jaar staat een nauwere samenwerking met kasteel Huis Bergh op het programma. Verder wil het Stadsmuseum meer aan educatie kunnen aanbieden. ,,We hebben afgelopen jaar de basisscholen in Montferland op bezoek gehad en zijn bezig met Emmerik voor een uitwisseling met Duitsland. We willen de educatie meer professionaliseren en uitbreiden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers