Volledig scherm
PREMIUM
De Mariakerk in het centrum van Didam op 11 juni 1961, de dag van de plechtige inwijding.

Grondige inspectie van Diemse toren: laatste grote onderhoudsbeurt was 60 jaar geleden

DIDAM - Het bestuur van de Gabriëlparochie laat de technische staat van de toren van de Mariakerk in Didam grondig onderzoeken. Na eerdere inspecties bleek al dat het Baumberger zandsteen aan de kerktoren, ook wel de Diemse toren genoemd, steeds verder afbrokkelt.

Er wordt nu bekeken wat de ernst van de situatie is, hoe de schade kan worden hersteld en op welke termijn. Hendrik-Jan Tolboom van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, specialist op het gebied van natuursteen, voert de inspectie op woensdag 4 september uit. Dit doet hij vanuit een kraan die tot boven de 35 meter hoge toren reikt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’

    LOERBEEK - Daniëlle Kalshoven slaapt al drie jaar buiten tussen 6 van haar 35 honden in één van de kennels bij haar ouderlijk huis in Loerbeek. De overige 29 honden hebben een gerieflijk plekje in huis. Nog wel, want de Raad van State heeft geoordeeld dat ze maximaal 15 honden mag houden. En dus moet ze honden afstaan. Of in laten slapen. Of... ,,Over mijn lijk! Die honden blijven hier. Al ga ik de gevangenis in.”

Liemers