Volledig scherm
PREMIUM
Elke vrijdagavond oefenen de jeugdbielemannen samen in Loil. Onder andere Tieme Peters (10), Tom Hendricksen (11), Luuk Hendricksen (9), Niels Lenderink (11), Stan Hageman (13) en Damien Verwaaij (12) worden getraind dor Jos Rasing en Henri Lenderink. Foto Theo Kocktk Dgfoto-Loil-Bielemannen-Foto Theo Kock © DE GELDERLANDER

Hechte groep jeugdbielemannen hakt voor eerste Gelderse titel

LOIL/NIEUW-DIJK – Aan het achtste Gelderse Bielemantreffen zaterdag in Nieuw-Dijk doet een recordaantal bielemannen mee. Liefst honderd deelnemers hebben zich aangemeld, waarbij voor het eerst ook elf jeugdige bielemannens. 

Een aantal van hen komt in de zomerperiode wekelijks samen in Loil, waar ze het hakken leren van Jos Rasing. De vijfvoudig Gelders bielemankampioen traint al tien jaar de jeugdbielemannen van schuttersgilde Loil-Vooruit. Sinds twee jaar hakken ook de jonge bielemannen van St. Martinus Greffelkamp, St. Antonius uit Nieuw-Dijk en De Eendracht uit Didam mee. Elke vrijdagavond om 19 uur, in de zomertijd, komt een groep van zo’n twintig schutters bij elkaar aan de Sommenweg in Loil.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fatale brand Didam: treinmachinist Rene kon zijn buurvrouw nog redden
    PREMIUM
    video / fotoserie

    Fatale brand Didam: treinmachi­nist Rene kon zijn buurvrouw nog redden

    DIDAM - ,,Ik ben treinmachinist en maak heel veel mee. Maar zo’n brand met deze oudjes en het gevoel dat ik de man niet meer heb kunnen redden. Dat vreet aan je.” René Holthaus (51) uit Den Haag was afgelopen nacht de eerste die alarm sloeg bij de brand in het appartementencomplex De Ent in Didam. Hij bracht zijn radeloze buurvrouw die op blote voeten in de rook op gang liep snel in veiligheid naar beneden. Hij ging terug om de man te helpen maar kon door de hitte en de rook niet meer bij het appartement komen. ,,Dat is zo akelig. Ik kon er echt niet meer in de buurt komen.”

Liemers