Volledig scherm
Elke week komen Robin den Boer (midden), Sandy en Jos Majoor bij elkaar om het boek van Rosa samen te stellen.

Herinneringen aan Rosa ophalen aan een Kilderse tafel

KILDER - Rosa den Boer uit Zeewolde overleed in augustus op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Aan een Kilderse keukentafel wordt sinds enige weken gewerkt aan een boek met haar blogs. Een prachtige foto van de vrolijke en vooral sterke vrouw die Rosa den Boer was, komt op de omslag.

Ik zal jouw clown wel zijn is de titel van het boek in wording, naar een van haar blogs die ze begon te schrijven toen ze ziek werd.

Boek
Blogs over haar angst en verdriet, over de honden, haar paard Max. Sinds enkele weken komen haar man Robin en haar vrienden Sandy en Jos Majoor uit Kilder op zondag bij elkaar om een boek van haar blogs te maken. "Ze liet er het echte leven zien", zegt Robin. "Ik heb veel reacties gehad: je moet er iets mee doen. Na een paar weken dacht ik dat het goed is als andere mensen haar verhalen kunnen lezen. Ze kunnen er steun aan hebben. Daarna besloten we dat we alle opbrengsten aan het KWF zullen schenken."

Positief
Sandy en Jos helpen mee aan het boek van Rosa. "We wilden iets positief doen. We hadden de behoefte om mooie herinneringen op te halen." Jos doet ook de eindredactie en houdt zich bezig met de promotie van het boek.

Clown
Het boek met blogs, reacties op Facebook en persoonlijke notities van Rosa is zo goed als klaar. De titel Ik zal jouw clown wel zijn is ook gebaseerd op de song Clown van Emeli Sandé.

Liemers